وی بابیان اینکه به جز چند شرکت خاص کدام شرکت های دیگر سه برابر افزایش قیمت داشته اند که دم از حباب زده می شود ادامه داد:انتظار این است که دست اندرکاران قدیمی و کنونی بورس از هر طریقی در مواردی چون تهیه بودجه به دولت کمک کنند تا هدف اول آن اعتلای بازار سرمایه باشد و بازاری که به دلیل ساختاری که دارد می تواند به بازار ملی کشور تبدیل شود و سهم قابل قبولی از تولید ناخالص داخلی داشته باشد.
وی افزود: از دولت و مجلس و ارگان هایی مانند سازمان حمایت و امور مالیات انتظار می رود صنایع و شرکت های بورسی و فرابورسی با شرایط بهتری فعالیت کنند و به مالیات ها و بهره مالکانه کنونی راضی باشند، در این میان دولت هم باید به مصوبات مجلس احترام بگذارد.
مدیرعامل سرمایه گذاری ملی ایران گفت: گناه بورس و بازار سرمایه کشور شفاف بودن و ارایه اطلاعات سه تا 12 ماهه و دادن مالیات است ولی این شفافیت نباید به ضرر ما فعالان این بازار منتهی شود.
وی افزود: بازاری که به رغم همه ریسک های موجود توانسته در متعادل کردن بخشی از اقتصاد و کنترل تورم نقش داشته باشد، بنابراین دولت باید ضمن رفع ابهامات اجازه رشد منطقی قیمت ها ومتغیرهای بورس را بدهد.
عسکری مارانی خاطر نشان کرد: واقعیت این است که دولت از طریق اجرای اصل 44 و واگذاری بنگاه ها بهره مالکانه را از شرکت های معدنی گرفته و دیگر نباید به حریم این شرکت ها نفوذ کند و از طرف دیگر اگر دولت اجازه قیمت گذاری منطقی محصولات در صنایع خودرو، سیمان و غذایی و پالایشگاهی و پتروشیمی بدهد، رسیدن شاخص بورس به ارقام 45 هزار و حتی بیشتر منطقی خواهد بود.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به وجود چهار ریسک مهم در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اگر کارشناسان و مسئولان قبلی بورس به وزیر اقتصاد و سایر مسئولان در مورد ریسک های موجود بازار سرمایه مشورت و کمک دهند ، شاخص بورس جای رشد بیشتری خواهد داشت و کسی جرئت سخن گفتن از شکل گیری حباب و بحرانی بازار سهام نخواهد داشت.
وی ادامه داد: این ریسک ها مربوط به قیمت مواد اولیه و خوراک دریافتی شرکت ها و لزوم تثیبت قیمت ها حداقل تا 5 سال آینده ، چگونگی اخذ بهره مالکانه از شرکت های معدنی، قیمت گذاری محصولات و وضعیت آینده شرکتهایی که متاثر از تصمیم گیری های دولت هستند و نرخ تسعیر ارز در بنگاه ها و لزوم تغیییر محاسبات آن در حساب شرکت ها است.
عسکری مارانی در خاتمه گفت: بنابراین اگر این ریسک ها از بازار سرمایه رخت بربندند و کارشناسان و مسئولان به دولت کمک دهند می توان به تبدیل شدن بازار سرمایه به بازاری ملی امیدوار بود، چرا که با تکیه بر شفافیت بودن آن ، قابلیت های زیادی در آن نهفته است که می تواند به کنترل و کاهش تورم و استفاده از نقدینگی های سرگردان جامعه بینجامد
نظرات شما عزیزان:
+ نوشته شده در چهار شنبه 13 دی 1391برچسب: سید روح الله حسینی مقدم,ساعت 21:31
توسط
محمد تيموري
| نظر بدهيد